Koppelvlak Historie

Uit Boektrust

Ga naar: navigatie, zoeken

Maart 2013: Einde van de boekbalie koppelvlak server

Maart 2010 vrijdag 05:

Bericht over het 'opheffen van de site www.boekbalie.nl' kan mogelijk verwarring scheppen. Het Koppelvlak voor boekhandels die boekdata in hun eigen website willen ophalen en tonen blijft bestaan in de BoekTrust-versie. Het verwarrende is dat Boekbalie een vlag is die meerdere ladingen dekt(e). Het is en blijft een website waar je naar boeken kunt zoeken en adressen van bibliotheken en boekhandels kunt vinden, maar het voorziet niet meer in de functie om die gegevens in je eigen boekhandels-site te integreren.

De kern van het koppelvlak is en blijft dat de boekzoeker niet weg hoeft van de eigen boekhandels-website om aan boek-informatie te komen. De boekhandel houdt zo zijn klant 'vast', laat het zoeken op zijn eigen site plaatsvinden, presenteert de boekdata als 'van en voor hemzelf ' en maakt het bestellen zo gemakkelijker. Dat hij ook nog invloed op dat boekenbestand kan uitoefenen, b.v. door regionale titels toe te voegen, versterkt dat 'eigen boekdata-gevoel'.

Om kort te gaan: Boekbalie wordt buitenland, Koppelvlak blijft binnenland

De nameserver entry van het koppelvlak is nu verbonden met: 82.129.34.11


Februari 2010 maandag 01:

Aan koppelvlak-boekhandels die voor een van hun websites feitelijk gebruik maken van opvragingen uit de BoekTrust-database worden de eerste maand-nota's verzonden.


Januari 2010 vrijdag 22:

De gebruikstarieven voor de koppelvlak-aansluiting bij BoekTrust voor 2010 zijn alsvolgt opgebouwd:

Aantal opvragingen per dag -> totaal maandbedrag

Van 0 - 10 -> € 10,-

Van 10 - 30 -> € 20,-

Van 30 - 1000 -> € 50,- = vaste oude boekbalie-tarief (koppelvlak-boekhandels betalen bij 'normaal' gebruik dus nooit meer dan het oude tarief)

>1000 = op afspraak


Januari 2010 maandag 11:

Wij info@boektrust.nl houden ons aanbevolen voor reacties van boekhandels die het koppelvlak blijven gebruiken. Wij monitoren het feitelijke gebruik m.b.v. logfiles maar zien dus niet welke behoeften er mogelijk niet worden vervuld. Daarom wordt feedback op prijs gesteld.

Januari 2010 vrijdag 8:

Vanaf vanmiddag 17.00 uur zal het verkeer van de oorspronkelijke boekbond-server naar de nieuwe boektrust-server doorgeleid worden. We willen u erop attent maken dat afhankelijk van uw provider, het even kan duren voordat de 'adreswijziging' wordt doorgevoerd, en dus de nieuwe server bereikbaar is - dat is meestal slechts een kwestie van minuten, maar het kan soms meer tijd kosten. De nameserver entry van het koppelvlak is nu veranderd naar 82.129.34.11 (van BoekTrust).

Januari 2010:

In goed overleg met de KBb zijn voorzieningen getroffen om de overgang van BoekBalie naar BoekTrust voor de betrokken boekhandels zo eenvoudig als mogelijk te maken.

December 2009:

De Koppelvlak-boekhandels die per 1-1-2010 gebruik willen maken van de BoekTrust-database wordt verzocht zich tijdig aan te melden via info@boektrust.nl. Begin januari 2010 zullen mogelijk niet alle koppelings-problemen per omgaande kunnen worden opgelost, dus is tijdige aanmelding extra belangrijk.

De inrichting van uw eigen website blijft de verantwoordelijkheid van uw eigen web-beheerders; dat geldt voor links, bestelfuncties e.d. Het koppelvlak bestaat enkel uit het ophalen van titelgegevens uit de BoekTrust-databases en niet uit een verdere behandeling van die titelgegevens op de eigen website (zoals een bestelfunctie).

Persoonlijke instellingen